Prisijunk prie savo BIGBOX
Informacija
     

    BIGGRIL KAMADO kepsninės

    KAMADO kepsninės kilmė ir istorija

    Su BIGGRILL KAMADO griliu kiekvienas kepimas taps išskirtinis.


     
    Modernios šiuolaikinės BIGGRILL KAMADO stiliaus lauko kepsninės pagamintos remiantis senovės technologijomis. Pirmieji moliniai kepimo indai rasti Kinijoje, kurių amžius yra daugiau nei 3000 metų. Laikui bėgant šie indai vystėsi įvairiausiais būdais ir formomis, pavyzdžiui Japonijoje išpopuliarėjo molio puodo su nuimamu dangteliu modifikacija. Šis indas buvo vadinamas MUSHIKAMADO. Jame jau buvo sklendės, kad būtų galima reguliuoti inde esančią temperatūrą. Japonai maisto gaminimui naudojo anglis, o ne džiovintą medieną. MUSHIKAMADO po Antrojo pasaulinio karo pasiekė ir Ameriką, kur galų gale jis tapo žinomas pavadinimu KAMADO, kuris japonų kalba reiškia "viryklė".


     
    Tradicinė Azijietiškas BIGGRILL KAMADO kepsninė yra storomis keraminėmis sienelėmis, todėl puikiai išlaiko karštį, o mėsai, žuviai ar daržovėms suteikia puikų dūmo prieskonį. BIGGRILL  KAMADO kepsninės skirtos ne tik kepti, jomis išrūkyti gaminiai paliks neišdildomą įspūdį.
     
     
    Dėl per šimtmečius beveik nepakitusios kupolo formos oras cirkuliuoja tolygiai pasiskirstydamas, todėl patiekalas iškepa greitai ir nepraranda savyje esančių sulčių. Oro srautą ir temperatūrą šiose kepsninėse sklendžių pagalba galima reguliuoti itin tiksliai, o pačią kepsninę įkaitinti net iki 400C. BIGGRILL  KAMADO kepsninėse galima kepti ne tik mėsą ar žuvį, bet ir picas, duoną ar net sausainius.
     
     
    BIGGRILL KAMADO kepsninę paprasta surinkti ir paruošti naudojimui, o panaudojus lengva išvalyti. Visi BIGGRILL KAMADO kepsninės - tai kiekvieną kartą nauji skonio potyriai ir naudingai praleistas laikas.
     
     
    KEPIMO BŪDAI

    Su BIGGRILL KAMADO daugiafunkciu griliu galėsite išlaisvinti savo fantaziją, nes ši lauko kepsninė leis įgyvendinti net itin gurmaniškus sumanymus. Štai keletas kepimo būdų:
     
    TIESIOGINIS KEPIMAS



    Tiesioginis kepimas dažniausiai mūsų naudojamas būdas, kai maistas gaminamas ant atviros ugnies. Šiuo būdu gaminami pamėgti ir populiarūs patiekalai, tokie kaip mėsainiai, kebabai, vištienos ir mėsos kepsniai. Tiesioginio kepimo metu kepsnys greitai apskrunda, pasidengia plutele ir taip sulaiko savyje sultis. Kai kepsnys pasidengia plutele galima jį perkelti ant aukštesnių grilio grotelių, kad nesudegtų. Kepti šiuo būdu paprastai užtenka apie 30 minučių
     
    Tokiu būdu galima paruošti ir garnyrą prie kepsnio – daržoves. Žinoma kepimo laikas turi būti trumpesnis nei mėsos gaminių. Kad nesudeginti daržovių, kaitrą reguliuokite grilyje įrengtomis sklendėmis. 
     
     
    NETIESIOGINIS KEPIMAS



    Netiesioginis kepimas - tai kepimo būdas, kai maistas yra kepamas su karščio atspindžiu - netiesioginiu karščiu.
     
    Tai reiškia, kad kepsniai neturėtų būti dedamas ant tiesioginio karščio šaltinio, o dangtis kiek įmanoma ilgiau turi būti uždengtas.
     
    Jei visgi kepsnys dedamas ant karščio šaltinio, tada temperatūra turi būti maža, kad maistas būtų gaminamas "netiesiogiai". Tai lyg skrudinimas krosnyje. Tokiu būdu galima kepti didelius gabalus mėsos, kurie kepa net keletą valandų: kalakutą, ėriuko kumpį ar kitus didelius kepsnius.
     
    Įsigijus papildomą priedą – specialų padą, kepsnį galima apsaugoti nuo tiesioginio karščio padėjus jį ant žarijų.
     
     
    RŪKINIMAS


     
    Kiekvienas mėsos gurmanas žino kas yra natūraliai rūkytas gaminys. Išrūkinto BIGGRILL grilyje gaminio parduotuvėje nenusipirksite. Rūkyta žuvis, kumpis ar net baltas varškės sūris nustebins ne tik namiškius, bet ir Jūsų svečius.
     
    Rūkinimo procesas gali vykti tik lauke. Gatavus savo gaminius turėsite jau po kelių valandų. Rūkinimui naudokite kietmedžio drožles. Žarijas uždenkite specialiu akmeniu, kad rūkinamas gaminys negautų tiesioginio karščio, o temperatūra sklendžių pagalba sureguliuokite iki 105 – 135C.
     
     
    KEPIMAS KROSNYJE


    BIGGRILL griliuje naudodami specialų akmenį galite kepti tarsi tikroje krosnyje. Dėl sferinės griliaus formos kepimo efektas yra identiškas krosnies, o kepimo termperatūra dėl keraminių sienelių išlieka stabili viso kepimo proceso metu. 
     
    Įdėję akmenį į grilių galėsite kepti ir mėgautis namine pica, duona ar puriais pyragais. Dėka šio specialaus akmens duonos gaminiai turės traškią plutelę, ko neišgausite kepdami paprastoje elektrinėje orkaitėje.